Spela gratis Mahjong Solitaire

Det gamla klassiska pusselspelet mahjong har fått en renässans på internet. Spelet passar bra att spela på webben och kan oftast liras rakt i din webbläsare. Ett riktigt trivsamt och avkopplande onlinespel. Det första elektroniska mahjong -spelet kom redan 1981 och uppfanns av amerikanen Brodie Lockard. Han kallade spelet för Mahjong Solitaire (även kallat Mahjong I och/eller Taipei) och det såldes som ett dataspel på Plato System. Det här var alltså långt före internets tid. Spelet var en storsäljare under 1980-talet.

Mahjong Solitaires grundidé  har stått sig bra genom åren och numera finns det många bra gratisversioner av det på nätet. Spelet går ut på att ta bort brickor som är staplade i en pyramid. De tas bort genom att koppla ihop friliggande mahjongbrickor. När en bricka försvinner så kommer en ny upp bakom. Spelet slutar när alla brickor på spelbrädet är bortplockade, eller när du inte kan ta bort några fria brickor längre. Klassiska spelbrickor andvänds i många online-versioner.

Mahjong Solitaire är den vanligaste versionen av mahjongspel på webben, men det finns även många andra varianter av världens roligaste pusselspel idag. Det klassiska Mahjong Solitaire står sig dock fortfarande bra i konkurrensen. Det funkar perfekt som onlinespel eftersom det finns många valmöjligheter och du har möjlighet att utvecklas. Du kommer att märka när du har spelat några gångar att du eliminerar fler brickor under en kortare tid och att vissa brickor ger dig en ökad möjlighet. Du kan testa att spela detta roliga pusselspel helt utan kostnader genom att följa den här länken: http://gratismahjong.se/ . Vi hoppas du får mycket nöje av ditt gratis mahjong –spelande!